Web hosting
Spletni marketing

Web hosting – vse na enem mestu

Najboljše informacije o spletnem gostovanju, domenah in SSL certifikatih se skrivajo le en klik stran: spletna stran Web hosting, ki jo lahko obiščete na označeni povezavi, ponuja obilo koristnih člankov, ki vam bodo pomagali razširiti svoje znanje in uspešno speljati še tako zahteven internetni projekt.

Marsikdo, ki se loteva internetnega posla, več svojega časa posveti učenju o marketingu, trženju in drugih vidikih poslovanja, medtem ko o tehničnih podrobnostih pogosto ni podkovan, zato brez pomisleka zaupa ponudnikom spletnih storitev in zanje včasih plača tudi previsoko ceno. To velja tudi za spletno gostovanje, ki mora delovati brezhibno, če želite, da bi tako delovala tudi vaša spletna stran. Zato niti približno ni vseeno, katerega ponudnika izberete.

Web hosting vam ponuja nekaj nasvetov

1. Zberite več ponudb za spletno gostovanje, saj se te med seboj lahko zelo razlikujejo. Dobro preverite, kaj boste dobili za znesek, ki ga boste plačali. Preverite tudi, koliko časa znaša garancija na zadovoljstvo, saj v tem času lahko brez pojasnil zahtevate denar nazaj. Še bolje pa bo, če poiščete ponudnika, ki vam bo omogočil brezplačno testiranje paketa gostovanja.

2. Brezplačno gostovanje ni vedno najboljša izbira, saj z njim ne dobite vsega, kar omogoča plačljivo gostovanje. Dodaten spletni prostor in druge storitve morate nato doplačevati, kar je dražje, kot če bi se odločili za plačljivo gostovanje. Večinoma velja, da si boste z brezplačnim gostovanjem povzročili več težav, kot pa boste od njega imeli koristi. Najbolje bo, da se že na začetku odločite za plačljivo storitev, ki sicer niti ni tako draga – okoli 50 € na leto.

3. Izkoristite popuste in promocijske kode. Pogosto lahko dobite kar nekaj odstotkov nižjo ceno ali pa vam ponudnik omogoči kakšno drugo ugodnost. Najdete jih s pomočjo iskalnika, na spletnih forumih, portalih ipd. Promocijsko kodo običajno izkoristite tako, da jo pri samem naročilu vnesete v okence, namenjeno vpisovanju promocijskih kod. Po vnosu se cena naročene storitve avtomatsko zniža.

4. Če niste zadovoljni z gostovanjem, ga prenesite drugam. Postopek je enostaven in poteka precej hitro in brez zapletov. Vse, kar morate storiti, je to, da se obrnete na novega ponudnika gostovanja, torej na tistega, h kateremu želite prenesti svojo spletno stran. Ta vas bo povprašal za dostop do paketa gostovanja pri obstoječem ponudniku, nato pa bo poskrbel za proces migracije na nov strežnik. Prenos mora biti opravljen brezplačno!

5. Poiščite dodatne informacije o spletnih storitvah na spletni strani Web hosting. Če namreč želite najboljšo spletno storitev, ki vam bo nudila točno tisto, kar potrebujete, po najbolj ugodni ceni, morate biti o njej čim bolj poučeni. Na strani Web hosting boste našli veliko koristnih člankov o gostovanju, spletnih domenah in SSL certifikatih, na podlagi katerih boste lažje sprejeli pravo odločitev.