Reseller gostovanje
Spletni marketing

Za koga je primerno reseller gostovanje?

Spletno gostovanje je nekaj, mimo česar ne moremo, kadar se odločamo za postavitev nove spletne strani. Da bi le ta delovala hitro in brez težav, pa mora biti to gostovanje tudi kvalitetno. Kvaliteto prinašajo moderna strojna oprema ustreznih specifikacij, močni procesorji, hitri diski in dobra spletna povezava.

Nikakor pa ne moremo mimo tehnične podpore, ki skrbi, da vse skupaj poteka brez zapletov in je vedno na voljo tudi svojim uporabnikom. Sliši se kar zahtevno, a v primeru, da gostujete z eno spletno stranjo, to navadno ni preveč komplicirano. Se pa stvari spremenijo v primeru, da imate več spletnih strani ali strank, ki jim morda želite gostovanje tudi prodati.

Lastniki večjega števila strani

Danes se pretežno vse odvija na spletu. Od informiranja in prodaje do promocije. To pomeni, da je treba imeti kvalitetno spletno mesto, ki vse to omogoča, hkrati pa si omisliti gostovanje in ustrezen paket, ki bo poskrbel za nemoteno delovanje spletnih strani.

Nemoteno delovanje spletnih strani
Kakovostno spletno gostovanje omogoča nemoteno delovanje strani.

Če imate v podjetju večje število spletnih strani, trgovin in aplikacij, bi morali razmisliti o tako imenovanem reseller gostovanju. Gre namreč za to, da je veliko število strani lažje nadzorovati na način, da imajo znotraj paketa vsaka svoje gostovanje. Prav to pa takšen paket tudi omogoča. V primeru vstopa virusa se tako lahko okuži zgolj ena izmed strani, ne pa vse.

Za spletne agencije

Če se ukvarjate s spletnimi storitvami in imate veliko strank, ki si želijo nove spletne strani, jim lahko prodate tudi paket gostovanja. Da bi bili pri tem popolnoma samostojni in določali svoje pogoje, pa je ravno reseller gostovanje tisto, ki vam to omogoča.

V resnici lahko pripravite popolnoma svojo ponudbo, se zgledujete po konkurenci, postavite svoje cene in pogoje ter pripravite kakšne akcije, s katerimi boste še lažje pridobili nove stranke za izdelavo spletnih strani. Svojo novo storitev lahko oglašujete preko Facebooka, na Googlu in povsod tam, kjer menite, da so na voljo primerne stranke.

Posebnosti reseller gostovanja

Čeprav je vse skupaj najprej videti zelo enostavno, saj boste postali ponudnik spletnega gostovanja in postavili svoje cene, pa je treba vendarle misliti tudi na nekatere dolžnosti. Ker boste uradno ponudnik paketov spletnega gostovanja, morate seveda poskrbeti tudi za podporo uporabnikom.

Tako kot se sedaj vi obrnete nanjo, kadar pride do kakšne težave, se bodo nato vaše stranke obrnile na vas. Če boste reseller gostovanje najeli pri izkušenem in kvalitetnem ponudniku, se vam za to ne bo treba bati, saj bodo v vsakem primeru priskočili na pomoč.

Kako sestaviti ponudbo?

Kot rečeno, postali boste ponudnik spletnega gostovanja in čakalo vas bo nekaj osnovnih nalog. Koliko paketov nameravate ponuditi, kakšne bodo njihove karakteristike in kakšna bo cena najema. O vsem tem se boste odločali sami, seveda pa boste morali pri tem pod drobnogled vzeti konkurenco in njihove ponudbe.

Celotno ponudbo lahko zapakirate v barve in znamko svojega podjetja ter se na ta način tudi oglašujete, kar je zelo velika prednost. Ker boste prejeli še WHM dostop, boste lahko vsaki stranki posebej kreirali lasten dostop do nadzorne plošče in ji tako omogočili, da upravlja s svojo stranjo.

Ne pozabite na akcije

Ljudje imamo radi akcije in popuste. Skušajte prehiteti konkurenco na način, da ponudite več za manj in to kombinirate z ostalimi svojimi storitvami. Za primer, ob naročilu izdelave spletne strani lahko stranki gostovanje za eno leto podarite in ji ponudite še kakšno uro administracije.

Na akcije ne smete pozabiti niti na praznike, ko lahko to obrnete v svojo korist. Božično novoletni popusti so sila priljubljeni kot tudi popusti za nove stranke ali pa v primeru drugih veselih dogodkov. Postanite ponudnik spletnega gostovanja z reseller gostovanjem in dodatno razširite nabor svojih storitev.