Promocija spletne strani
Spletni marketing

7 načinov promocije spletne strani

Ste se odločili za novo spletno stran? Lepo, svežo, narejeno po najsodobnejših merilih? Ste ponosni nanjo in komaj čakate, da jo obiščejo prve stranke? Ne tako hitro … še kako izvrstno izdelana spletna stran vam ne bo prav nič pomagala pri poslovanju, če je ne boste ustrezno promovirali.

Zato vam v današnjem članku ponujamo 7 koristnih nasvetov, kako uspešno poskrbeti za promocijo svoje spletne strani.

1. Email marketing. Pri pošiljanju e-novic gre predvsem za širjenje vaše kontaktne liste in segmentiranje le-te na ustrezne sklope strank. Na ta način lahko vsaki določeni stranki pošljete njej relevantno vsebino. V vsakem e-sporočilu naj se nahaja tudi povezava do vaše spletne strani.

2. Personaliziran podpis. Tudi v svoj podpis dodajte povezavo do svoje domače spletne strani ali pa do podstrani, ki jo želite še posebej izpostaviti. Na primer do podstrani, na kateri se nahaja video s predstavitvijo vašega podjetja.

3. SEO. Z optimizacijo spletne strani boste izboljšali rezultate organskih iskanj. Vaša ciljna skupina pogosto začne svoj nakupni proces prav v spletnih iskalnikih. Zato morate dati poudarek na ustrezne ključne besede in ustvarjanje relevantnih vsebin, ki temeljijo na teh besedah oziroma besednih zvezah. Pri tem pa nikakor ne smete pretiravati!

4. Pay-Per-Click oglasi. Ustvarite plačljive oglase, ki se bodo pokazali v iskalnikih. Uporabite Google Adwords in določite, koliko ste pripravljeni plačati za oglaševanje. Plačate le takrat, ko nekdo klikne na vaš oglas.

5. Socialna omrežja. Novico o svoji novi spletni strani objavite tudi na različnih socialnih omrežjih, kot so Facebook, LinkedIn, Instagram in Twitter.

6. Youtube. Youtube vsakodnevno uporablja ogromno ljudi. Zakaj jim ne bi sporočili, da imate novo spletno stran? V svoj video pa ne pozabite vključiti tudi povezave, ki bo vodil do vaše spletne strani.

7. Bloganje. Ne pozabite na pisanje zanimivega bloga, s pomočjo katerega boste svojim obiskovalcem ponujali rešitve na najrazličnejše težave. Tudi na ta način boste učinkovito privabili potencialne stranke, da vsa obiščejo.