Izbira WordPress grafične predloge
Spletni marketing

Kako izbrati pravo WordPress grafično predlogo?

Morda je prišel čas, da prenovite svojo spletno stran ali pa ste se to odločili postaviti na spletni platformi WordPress, ki je tako zelo prijazna do svojih uporabnikov. Pred pričetkom del se boste seveda spopadli z nalogo, kako izbrati ustrezno WordPress grafično predlogo.

Teh je na spletu zares veliko, a dejstvo je, da niso vse enako kakovostne. Najprej se boste morali vprašati, kaj si od grafične predloge želite, potem pa tudi kakšna naj bo videti v osnovi. Ne želite si namreč zapraviti več deset ur za projekt, ki se bo na koncu izkazal za zgrešen. In napačna izbira grafične predloge je vsekakor recept za malo katastrofo.

Preverite osnove

Pri izbiri grafične predloge WordPress med osnove štejemo:

  • prilagodljivost mobilnim napravam,
  • da je bila nedavno posodobljena,
  • pozitivni odzivi obstoječih uporabnikov predloge,
  • da nudi vse tisto, kar boste na svoji spletni strani potrebovali.

Že res, da je možno marsikaj postoriti z različnimi vtičniki, a v primeru, da grafična predloga ne dovoli določenih posegov, boste morali predelati samo kodo predloge, kar pa že utegne biti težava.

Izberite grafično predlogo, ki vam tematsko ustreza

Zelo pomembno pred samo izbiro grafične predloge je, da razmislite o tem, kaj od nje pričakujete. Ali boste postavili novičarsko spletno stran, blog ali pa morda spletno stran z recepti. Grafične predloge WordPress so lahko zelo različne in ponujajo tisto, kar posamezen uporabnik potrebuje.

Grafične predloge
Pred izbiro WordPress grafične predloge se prepričajte, da vam ustreza.

Če boste izbrali grafično predlogo, ki vam je bila na prvi pogled všeč, a boste kasneje ugotovili, da z njo ne morete ustvariti tistega, kar ste želeli, bo to stran vržen denar. Prav zato si vzemite čas, prebrskajte po ponudbi, preverite komentarje uporabnikov in se za nakup odločite šele, ko boste povsem prepričani.

Možnost uvoza demo vsebin

V zadnjem času vse več grafičnih predlog WordPress ponuja možnost, da precej enostavno naložite vnaprej pripravljeno demo vsebino. Na ta način imate lahko v minuti pred seboj spletno stran, kakršna je bila videti že v predstavitvi. Potem je na vas samo še to, da uredite vsebino, zamenjate tekste in slike ter uživate v čudoviti spletni strani.

Prevodi

Še ena zelo pomembna stvar pri grafičnih predlogah je, da so »translate ready«. To pomeni, da so pripravljene na prevajanje v vam domač jezik. Najsi bo to direktno v sami predlogi ali pa s pomočjo katerega od priljubljenih vtičnikov za prevajanje (npr. Loco Translate).

Vprašajte, kar vas zanima

Brez dvoma boste imeli ob izbiri grafične predloge tudi nekaj vprašanj, na katere morda ne boste našli odgovorov. Naj vam ne bo nerodno vprašati razvijalcev, saj ti z veseljem odgovarjajo na vprašanja bodočih kupcev. Če morebiti odgovora ne prejmete, pa bo to tudi do neke mere dobro za vas. Ugotovili boste, da so neodzivni in bi utegnili zaradi tega imeti težave tudi kasneje.

Pri izbiri grafične predloge WordPress bodite zahtevni. Napišite si seznam vseh potrebnih orodij, ki jih boste potrebovali in poizkusite najti grafično predlogo, ki se najbolj približa vsem vašim zahtevam. Za tisto, kar bo ostalo odprto, pa boste verjetno zlahka poskrbeli s katerim od nešteto vtičnikov, ki so na voljo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja