Delo od doma
Poslovanje

Delo od doma: 5 možnosti

Veliko ljudi ima idejo, da bi najraje delali od doma. Brez zoprnih šefov, z delovnikom po lastni presoji in odvisni le sami od sebe. Čeprav se to lepo sliši, pa je potrebno takoj dodati, da je delo od doma kljub vsemu precej zahtevno.

Potrebno je biti še kako discipliniran in dobro organiziran. Če boste zjutraj vstali, ko se vam bo zahotelo, pili kavo in klepetali po telefonu, bo hitro popoldne, naredili ne boste pa še nič. V kolikor pa premorete dovolj samodiscipline in kakšna določena znanja, imate vsekakor dobre možnosti za delo od doma.

1. Pisanje člankov

Če imate žilico za pisanje in bogat besedni zaklad, bi nemara lahko zaslužili s pisanjem člankov. Precej spletnih medijev je »podhranjenih« z novimi vsebinami in išče sposobne pisce. Takšne, ki jim pravopis ni tuj in so dovolj razgledani, da se lahko lotijo različnih vsebin.

V zadnjem času so zelo iskani kvalitetni pisci SEO člankov, ki se jih uporablja za pridobivanje boljših pozicij na ključne besede v spletnih iskalnikih, kot je na primer Google. Gre za kratke in srednje dolge članke različnih vsebin, pri katerih je potrebno v vsebino smiselno vplesti izbrane ključne besede.

2. Prevajanje

Če ste dobri s tujimi jeziki oziroma vsaj enim izmed bolj pogostih, boste na spletu precej zlahka našli delo od doma. Veliko spletnih prevajalskih agencij namreč išče sposobne prevajalce za najrazličnejše dokumente ali druge tekstovne vsebine.

Prevajanje besedil
Prevajalci lahko na spletu najdejo veliko možnosti za zaslužek.

Če menite, da bi lahko to počeli redno, si lahko nadejate tudi precej dobro plačilo za svoje delo. Navadno so najbolj zaželeni prevajalci, ki imajo svoje podjetje oziroma s.p. Ker delo zagotavlja agencija, vam za to ne bo potrebno skrbeti.

3. Lektoriranje

Podobno kot je to v primeru prevajanja, se precej išče tudi lektorje. V kolikor imate ustrezno izobrazbo in ste potrjen lektor, boste zagotovo našli zase delo od doma. Išče se tako lektorje za slovenski jezik kot tudi tuje jezike.

4. Postanite spletni urednik

Se spoznate na urejanje spletnih strani ali pa ste celo domači v sistemu WordPress? Tudi vam ne bi smelo biti pretežko najdi delo od doma. Na spletu namreč mrgoli podjetij, katerih spletne strani so postavljene v WordPressu, a ne utegnejo urejati vsebin.

Navadno gre pri tem za ažurne spremembe na spletni strani, urejanje in dodajanje novih člankov, fotografij in podobno. Če ste nekoliko bolj vešči same spletne platforme, pa boste lahko skrbeli tudi za posodobitve in druge potrebne reči. Od doma, seveda!

5. Spletna prodaja

Ste spretnih rok in imate dobre ideje? Doma lahko ustvarjate nakit, napišete kakšno e-knjigo ali pa se greste preprodajo preko drugih trgovcev, kot je Amazon. Za svoje izdelke boste potrebovali spletno trgovino, lahko pa jih sprva prodajate samo s pomočjo socialnih omrežij.

Seveda boste za to morali odpreti podjetje, a zagotovo gre za dobro idejo, kar se dela od doma tiče. Večji spletni trgovci omogočajo celo možnost, da tržite in prodajate njihove izdelke. Pri tem potrebujete »samo« spletne kanale, preko katerih boste dosegli čim več kupcev. Za vse ostalo bodo poskrbeli sami, vi pa boste na račun prejeli zasluženo provizijo.

Kot vidite, je možnosti za delo od doma kar nekaj. Pravzaprav smo jih našteli le nekaj. Morda imate sami drugi idejo, ki je za vas primernejša in tudi ustreznejša glede na vaše znanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja